Educatieve projecten

SCHOLEN MUSEA INSTELLINGEN GEMEENTE

ACCU –EDU ontwikkelt en coördineert op maat gesneden educatieve en culturele projecten en evenementen. Zowel in opdracht van scholen, welzijnswerk, musea, culturele instellingen als voor de gemeente of provincie. ACCU is actief in Amsterdam en in Maastricht.

Projecten voor de hele school

Hieronder een aantal scholen uit Amsterdam

BREDE SCHOOL THEOPHILE DE BOCK
Zelfportretten                                                                                                                    
In 2009 zijn BS De Nautilus en De Notenkraker samengevoegd in een prachtig nieuw gebouw. Om een ‘stempel’ te drukken van zichzelf hebben alle kinderen van beide scholen onder begeleiding en naar het idee van ACCU zelfportretjes geschilderd op zo’n driehonderd tegeltjes. In samenspraak met de architect zijn de tegels als een ‘groepskunstwerk” in de muren gemetseld van de entree hal.
https://www.jpvaneesteren.nl/nl/projecten/project-brede-school-theophile-de-bock

BS DE SPAARNDAMMER
Thema: ontdekkingsreis
‘pimp mijn school’                                                                                                                                                  
Een project om de school een aantrekkelijke uitstraling te geven in afwachting van de nieuwbouw. Door de ligging van de school dichtbij het IJ, museum het Schip en de diverse culturele achtergronden van de kinderen  is er gekozen voor het thema  ontdekkingsreis’ met als uitvloeisel globalisering, integratie.

ALPHONS LAUDYSCHOOL
Natuur en Milieu:  Recycling en Boekenkunst                                                                                        
De Alphons Laudyschool is een school voor ZMLK Speciaal Onderwijs en heeft 114 leerlingen. Het thema was Natuur en Milieu. ACCU heeft voor alle groepen van de school verschillende workshops aangeboden waarin werd gewerkt met bestaande materialen als: petflessen, keien, boeken, tegeltjes etc.
De werken zijn tentoongesteld in de bibliotheek en stadsdeelraad van Meer en Vaart.

CHEMIE IN DE WIJK                                                                                                                                       
De wetenschapskamer
van ACCU is tijdens evenementen in de wijk zo populair dat er op 1 middag wel 150 kinderen meedoen en naar huis gaan met eigen gefabriceerde superslijm, haargel en hoestdrank!

meer informatie >

Foto’s

Loading...

Gemeente

Het Project: Toon Respect en Toon Hermans

Toon Respect is een project van de gemeente Sittard-Geleen waarin respect in onze samenleving centraal staat.

Educatie
ACCU participeert in het project Toon Respect als mede ontwikkelaar van de educatieve programma’s en het uitrollen over de verschillende scholen.
Een van de doelstellingen is met humor het thema aan te bieden waardoor de leerlingen worden uitgenodigd en uitgedaagd Toon Respect te vertalen naar hun eigen leefwereld en er een vorm van bewustwording ontstaat.

Het project biedt kansen voor jongeren om kennis te maken met Toon Hermans, meer respect te ontwikkelen voor iedereen maar zich ook te ontwikkelen op het gebied van kleinkunst en met name humor op een respectvolle manier.

voor meer info >

Museum

M2LIVE = podium voor jong talent

Monica was mede organisator en programmacoördinator tijdens alle  8 edities van het legendarische jongerenproject van het Bonnefantenmuseum (2005-2013). Van jongeren vóór jongeren.

 Op vier verschillende podia in de museumzalen vonden honderden optredens plaats, afgesloten met een swingende afterparty in museumcafé Ipanema. De middagprogrammering alsook de rondleidingen werden verzorgd door middelbare scholieren en de avond door studenten.

http://www.bonnefanten.nl/nl/educatie/voortgezet_onderwijs/archief_m2live

Culturele instelling

image7Stichting Viewmaster heeft in samenwerking met ACCU-EDUCATIE een speciaal educatieproject ontwikkeld voor – en in samenwerking met – elf middelbare- en mbo onderwijsinstellingen in Heerlen en Maastricht. De leerlingen krijgen een dynamische introductieles waarin het concept en het thema van Paraphrasing Babel centraal staat, maar waar ook de videokunst en de openbare ruimte besproken worden. Alle leerlingen krijgen een rondleiding door de tentoonstellingszones Maastricht of Heerlen of allebei.

http://www.paraphrasing-babel.eu/educatie/