Wat doet ACCU

Aanbieder na-schoolse activiteiten
Techniek + Kunst

ONTDEKKEN ONDERZOEKEN ONTWERPEN ONTWIKKELEN

 

ACCU – EDUCATIE (verder ACCU genoemd) is een bureau dat al meer dan 26 jaar educatieve techniek- en kunstprojecten organiseert in het kader van Na Schoolse Activiteiten NSA, Tussen Schoolse Activiteiten TSA en tegenwoordig ook voor de “Rijke Schooldag” op diverse basisscholen in Amsterdam. ACCU is een niet gesubsidieerde organisatie en bestaat uit één coördinator Monica Martens en ongeveer 20 freelance werkende docenten. De docenten zijn vakbekwaam en agogisch en didactisch deskundig.

 

HET KENMERK
Het kenmerk van ACCU is grensoverschrijdend omdat het beeldende kunst en techniek met elkaar weet te verweven en de creativiteit stimuleert. Onder het motto van ‘er plezier in hebben’ worden de kinderen onder begeleiding van ervaren specialisten uitgedaagd om te experimenteren en zo hun onderzoekende en probleemoplossende houding te ontwikkelen. De leuke en prikkelende opdrachten doen een beroep op hun creativiteit en denkvaardigheden. Tijdens de activiteiten van ACCU is er veel ruimte voor verwondering en eigen vragen waardoor de kinderen de kennisinhoud beter opnemen en onthouden. De kinderen leren door te doen!                                              

ACCU heeft de overtuiging dat de lessen Techniek en Science een stimulans zijn voor kinderen om zelf de wereld te ontdekken en ervaren en dat Kunsteducatie kinderen helpt zich beter te ontplooien en te uiten. ACCU sluit daarmee aan op de kerndoelen.

KERNDOELEN
Kerndoel 42: natuurkundige verschijnselen onderzoeken
Kerndoel 44: techniek onderzoeken
Kerndoel 45: techniek ontwerpen en maken
Kerndoel 54: gevoelens en ervaringen uitdrukken
Kerndoel 55: leren reflecteren

Onze doelstellingen

 • Elementaire kennis opdoen van technieken die dagelijks worden toegepast.
 • Het doen geeft antwoord op de vraag, Hoe werkt het?
 • Talenten ontdekken en ontwikkelen door uitdagende en inspirerende opdrachten.
 • Creativiteit en het zelfvertrouwen stimuleren.
 • Samenwerken en samen leren.

Hoe werkt ACCU-EDU

WILT U GRAAG EEN ACTIVITEIT OP SCHOOL?
Voorafgaand aan elk project maakt Monica, de coördinator van ACCU, een offerte en vindt er een voorbereidend gesprek plaats met de contactpersoon van de school of welzijnsorganisatie. De ideeën, speciale wensen en behoeften worden in kaart gebracht evenals de doelgroep, kostenbegroting etc.

Over de activiteit

 • Een workshop kan bestaan tussen de 8 en 18 lessen  van 75 tot 90 minuten.
 • Per activiteit kunnen er 10 kinderen deelnemen en in overleg eventueel 12.
 • De activiteiten kunnen plaatsvinden van maandag t/m vrijdag.
 • ACCU verzorgt alle materialen en het gereedschap.
 • Een BEVO-lokaal met water heeft de voorkeur.
 • In overleg is er een eindpresentatie en zijn de ouders welkom.
 • Na afloop wordt de activiteit geëvalueerd met de kinderen, de docent en de contactpersoon van school.

Praktische informatie

 • Drie weken voor aanvang van de activiteit neemt de docent contact op met de school om een afspraak te maken.
 • De materialen worden gebracht en weer opgehaald door de chauffeur van ACCU.
 • ACCU zorgt voor vervanging van de docent bij ziekte of verhindering.
 • ACCU staat garant dat de docenten een VOG hebben.
 • ACCU maakt één factuur voor de gehele activiteit.
 • De activiteiten kunnen ook onder schooltijd gegeven worden.

 

Projecten met de hele school? > Educatieve projecten

Contact opnemen >

Prijs

Wat kost een activiteit?

 • De uitvoering van een workshop is € 77,00 per uur inclusief overhead en btw.
 • ACCU verhuurt het benodigde gereedschap voor € 55,00 per activiteit.
 • 10 lessen van 75 minuten voor 10 leerlingen kost ongeveer 1260,00 euro inclusief de materialen en de huur van het gereedschap.
 • ACCU maakt één factuur voor de gehele activiteit.

MEER INFO? Neem contact op met Monica Martens

Naar de contactpagina >

Het team van ACCU

Maak kennis met onze bevlogen docenten

Het team van ACCU bestaat uit een vaste kern van ongeveer 20 freelance docenten en de coördinator Monica Martens. De docenten hebben elk hun eigen kwaliteiten en specialiteiten, ze zijn vakbekwaam, didactisch deskundig en hebben inmiddels jarenlang ervaring met ACCU en de diverse scholen. Ervaringen en ideeën worden onderling uitgewisseld en getuigt van een groot enthousiasme. De docenten zijn bekend met De Vreedzame School en volgen twee keer per jaar een didactische studieochtend. Na afloop wordt de activiteit geëvalueerd met de coördinator van school en de coördinator van ACCU.

Ook les geven?

Wil jij graag les geven? ACCU is regelmatig op zoek naar enthousiaste docenten. Mocht je interesse hebben neem dan contact op met Monica Martens.

We horen graag van je >

Bekend bij meer dan 100 scholen

ACCU-EDU is een begrip sinds 1996

ACCU is al meer dan 26 jaar actief als aanbieder van Na-Schoolse Activiteiten in Amsterdam en daardoor voor veel scholen een bekend begrip geworden. Bij het grootste deel is dan ook sprake van een jarenlange trouwe samenwerking.

Een overzicht van de scholen:

NOORD
De Botteloef, De Driemaster, De vier Windstreken, De Kinderboom, De Klimop Sint Rosa, OBS Ijplein, Oranje Nassau, Het Vogelnest, De Zeven Zeeen, Mgr Bekkerschool, De Bonkelaar. Buikslotermeer. De Capelle, Cosmicus, De Satelliet, As-Siddieq, De vijf sterren.
WEST
As Siddieq St. Augustinus, St.Jan, Corantijn, Rosa Boekdrukker, De Meidoorn, De Roos, Dr. J.Th. De Visser, Joop Westerweel . Bos en Lommer. Elisabeth Paulus, Spaarndammerschool, Admiraal de Ruyter, Annie M.G.Schmidt, Leonardo da Vinci, Kinkerbuurt.
CENTRUM
Aloysiusschool, St Antoniusschool, Dr Boekman, De Burght, Basisschool Oostelijke Eilanden. 8e montessori Zeeburg, Het Klaverhuis, De Boomspijker.
NIEUW WEST
El Amien, De Globe, St Johannes, Bisschop Huibersschool, Ichtus, El Kadisia, St Lukas, De Mijlpaal, Multatuli, De Odyssee, De Ontplooiing, Slootermeer, PJ Troelstra, De Vlaamse Reus, Fiep Westendorp, Sint Henricus, Veerkracht, Visser ’t Hooft, Ru Paré, Huizingaschool, ’t Koggeschip, Burg. De Vlugtschool. Osdorpse Montessori, De Horizon, Noordmannschool.
OOST
Zuidpool, De Waaier, Het gouden ei. De Kaap, De Kraanvogel, Insulinde.
ZUID OOST
Achtsprong, Bijlmerdrie, De Blauwe Lijn, De Brink, Einstein, Het Gein, Hoelendrechtschool, Jan Woudsmaschool, Het Klaverblad, De Knotwilg, Mobiel 1, De Morgenster, Posstok, De Rozemarn, Samenspel, De Schakel, Shri Laksmi, As-Soeffah, De Ster, De Tamboerijn, Wereldwijs, Dalton.
ZUID
De Dongeschool, De Nautilus, De Notenkraker.

Contact

Informatie, inschrijvingen en vragen

Wilt u een activiteit na school of een educatief programma, speurtocht of workshop toegepast op een tentoonstelling of een speciaal thema op school, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de coördinator van ACCU. In een voorbereidend gesprek worden uw wensen en ideeën in kaart gebracht. ACCU kan u vervolgens adviseren en een project met bijbehorende offerte aanbieden.

Neem nu contact op >